20 Jul 2014

Bukan Milik Aku Lagi

 
Tuan yang baru sudah bayar penuh pada petang Jumaat yang lepas. Dia bank in ke akaun pinjaman saya di Maybank sebanyak RM63,000.00 tanpa melihat sendiri kereta ini! Sebenarnya yang beli ni ibu saudara kepada seorang rakan sepejabat saya. Terima kasih buat Pakli. Mak Usu dia beli berdasarkan recommendation dia semata-mata. Kenapa dia tak datang tengok kereta dulu? Sebab dia tinggal di Kedah dan saya di Selangor. Minggu depan dia akan datang ke sini untuk bawa balik.
Oleh kerana saya baru beli kereta ini setahun yang lepas (dan saya juga macam majoriti pembeli kereta yang lain, buat pinjaman seberapa panjang yang boleh) maka
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Jul 2014

Tumpuan Pada Novel Terpakai

Tumpuan Pada Novel Terpakai

Selepas 2 minggu www.jualbelibukuterpakai.biz beroperasi, Alhamdulillah dapat sambutan menggalakkan. Sudah ada beberapa repeat customer. Seperti yang dijangka, 99% jualan yang dibuat adalah novel terpakai Bahasa Melayu. Saya ada terima tawaran untuk bekerjasama dengan seseorang yang sedang berada di UK untuk membeli buku-buku terpakai di Amazon UK. Tetapi saya tidak bercadang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Jul 2014

Baru Separuh

Nampaknya blog ni dah mula nak buat perangai lama balik.....ehh..bukan blog ni tapi tuan punya blog. Dah mula lambat update. Mentang-mentanglah sibuk dengan www.jualbelibukuterpakai.biz tu. Memang sibuk gilalah. Nak update tajuk dalam web pun tak habis lagi. Separuh daripada novel yang dalam gambar di
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Jul 2014

Honda Jazz Hybrid 2013 Untuk Dijual

 
Untuk Dijual!!!
Honda Jazz Hybrid 1.3
Tahun 2013
Sparkling Brown
Servis Percuma 3 Tahun/60,000km
Percuma Parts and Labour (minyak hitam, oil filter, plug semua Honda bagi free!!)
Tinted Dipasang oleh Honda
(bukan kedai accessories Cap Ayam)
Spoiler Bonet Dipasang Oleh Honda
(juga bukan kedai accessories Cap Ayam)
 
 


Mileage pada 7.00 pagi 4 Julai 2014
 



Makluman Pakej Servis Percuma
 




Surat Akuan Servis Percuma 3 Tahun atau 60,000km
 


Rekod Servis - Tak Pernah Miss
(Percuma tu... kalau ada miss juga tak tahulah)


 
Soalan Paling Penting
 
 
 
Berapa harganya nak jual ni?
 
RM63,000 ono
 
 
Apa maksud "ono" tu?
Or Nearest Offer daaaaaaa
 
Kenapa Nak Jual?
 
Sebab minggu lepas saya pergi bengkel kurangkan hutang dan kereta kedua sangat perlu untuk saya jual dahulu kerana keadaan kewangan yang seolah-olah kita berdiri dalam kolam renang dan airnya di paras dahi kalau kaki tak jengket. Masih boleh bernafas kalau kaki dijengketkan tapi penatlah sebab tak larat nak berjengket 24 jam.
 
Berminat?
 
Pukul telefon 013-6741585
 
Tak Minat?
Share post ini lah.. tolonglah kawan awak ni sikit. Percuma je kan.
 
Terima kasih banyak-banyak
 
 
Apa perasaan saya sekarang?
Rasa macam nak nangis.
 
Sekian.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Jul 2014

Mengapa Saya Buat Website Jual Buku Terpakai?


Mengapa saya buat website menjual buku terpakai?
 
Sebelum saya jawab, sila lihat screenshort yang saya ambil daripada beberapa blog yang menjual buku terpakai.
 


 



Saya rasa macam tak berapa user-friendly dan leceh kerana nak kena hubungi penjual dulu. Cuba bayangkan mphonline.com atau bookcafe.com letak syarat macam ini sebelum beli. Yang menjual di facebook pun banyak. Cuma di facebook senang sedikit sebab ada fungsi pm.

Saya cuba cari website buku terpakai yang seperti mphonline dan sebagainya tetapi tak jumpa....jadi...bling-bling.... jom buat website yang memudahkan orang untuk beli buku terpakai seperti di bawah.

 
http://jualbelibukuterpakai.biz/
 
Mudah kan?
 
Ehhh...tak jawab habis lagi soalan sendiri rupanya... Mengapa saya buat website jual buku terpakai? Lain kali lah sambung jawab. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Jul 2014

SSM Punya Sijil

 
Baru saya perasan, saya tak tulis lagi di blog ini tentang pendaftaran perniagaan dengan SSM. Hari tu tulis di Facebook rupanya. Sebut pasa facebook baru teringat ada yang tanya macam mana daftar SSM ni. Sebenarnya nak daftar SSM senang saja. Yang susah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Jun 2014

Ulang Tahun Ke 16

Hari ini adalah hari ulang tahun perkahwinan saya yang ke 16. Hari ini juga www.jualbelibukuterpakai.biz dibuka secara rasminya. Cita-cita saya ingin buka website tersebut dengan 1,000 buah judul tetapi hanya hampir 300 sahaja yang mampu saya senaraikan setakat ini.

Kepada yang membaca posting ini, saya ingin maklumkan anda telah layak menerima kod diskaun untuk pembelian di website yang memudahkan urusan membeli buku terpakai terutama novel terpakai. Kodnya ialah 280698 iaitu tarikh perkahwinan saya. Dengan kod ini anda akan mendapat diskaun sebanyak 20% sekiranya tempahan yang dibuat melebihi RM50.00. Tempahan anda juga layak mendapat penghantaran percuma.

Kod ini terhad kepada 10 orang sahaja dan hanya sah sehingga 26 Julai 2014 sahaja, jadi bertindaklah dengan cepat ya. Kongsikan dengan rakan anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...