14 Sep 2016

Novel Furniture

Masa pergi perfect livin bulan kira-kira 5 bulan lepas, hati terpikat dengan kitchen cabinet yang ditawarkan oleh Novel Furniture. Letak bayaran booking sebanyak RM3,000. Selepas exhibition baru tersedar yang harga kitchen cabinet tu terlalu mahal. Cantik memang cantik tapi tak berbaloi untuk dry kitchen cabinet sepanjang 9 kaki, jumlah harga selepas diskaun dan gst berjumlah lebih RM11,000.
Mujurlah duit booking RM3,000 yang telah dibayar tu boleh digunakan untuk beli barangan yang lain. Setelah semua cawangan Novel tu dilawati, akhirnya terjumpa clearance sale di IDCC Shah Alam. Inilah hasil tangkapan. Semuanya display set.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Aug 2016

Angan-angan


Bawah ni plan asal


Yang ini pulak...plan yang diangan-angankan untuk dibuat.













Lukisan 3D layout asal



Layout 3D Cadangan tambahan

















Maaf sebab gambar tak ikut skala yang sama.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Hari Pertama

Hari pertama pada 8 Ogos 2016. Bermula dengan tanggalkan wall tiles di dapur.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sebelum Sentuh

Gambar sebelum mula renovation. Renovation bermula pada 8 Ogos 2016.


Belakang


Depan


Sliding Folding Door


Pintu Utama


Ruang Tamu Arah Dalam Sebelah Kiri


Ruang Tamu Arah Dalam Sebelah Kanan


Ruang Tamu Arah Luar Sebelah Kiri


Ruang Tamu Arah Luar Sebelah Kanan


Depan Tangga


Dapur Arah Belakang


Dapur Arah Depan


Laman Belakang


Bilik Tetamu


Porch Kanan


Porch Kiri
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Jun 2016

Orang Muda

Ada kakitangan pejabat saya ini yang mampu bayar RM15 ribu untuk deposit rumah. Saya sangat respek dengan dia. Kakitangan sokongan pun mampu kumpul duit semasa masih muda.

Saya semasa muda?

Dulu saya beli rumah sebab deposit cuma RM1 ribu sahaja dan boleh buat loan 100%. Kalau kena deposit banyak macam sekarang, tak beli rumah lah saya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Mar 2016

Cemerlang Eh

Setelah hampir 17 tahun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Mar 2016

Kunci Cressida

Akhirnya dah terima kunci Cressida pada 1 Mac 2016.....

Nak jual ke nak duduk?

Kalau nak jual, ada ke yang nak beli dengan harga RM900,000.00?

Kalau nak duduk, mana nak korek minimum RM25,000.00 untuk grille, lampu, kipas, kabinet dapur, awning, ubahsuai kecil dan sebagainya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...