31 Dec 2009

9.30 Malam 1 Januari 2010

Malam ni korang nak pergi dataran ker, pergi merempit ker, pergi merendek ker... lantak koranglah.....

Malam esok... korang wajib ngadap TV1 jam 9.30 malam untuk tengok muka aku kat TV!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Dec 2009

TV3 pulakkkk

Yang dirakam oleh RTM belum keluar TV lagi... TV3 pulak rakam gambar aku bercakap... ermmmmmm.... Januari ni korang semua kena pastikan sentiasa depan tv... takut terlepas tengok aksi aku di ranjangg.. ehhh silap... aksi depan kamera.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Dec 2009

Aku Bakal Tambah Glamer

Yesss.. RTM akan buat liputan perhimpunan EOCM di Sg Petani minggu depan. Terima kasih pada Ayie yang bersusah payah memanjat tangga angkasapuri. Memandangkan aku ni Presiden, takkanlah muka aku ni tak layak difokus oleh kameraman RTM kan kan kan... perghhhh... tambah glamer lah aku yehaaaaa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Nov 2009

Kena Paksa Update

1) Kakak sudah 10 tahun minggu lepas.. cepat benar aku jadi tua ahh camni!

2) Abang Ngah dah "potong"... baru jer.... 37 jam yang lepas. Petang semalam darah mengalir habis kain dan tempat tidur.. cuak aku kejap. Mujur bawak ke klinik balik dan semuanya dah ok. Kesian tgk dia meraung masa doktor bukak balik bandage dan cuci and then balut balik tanpa bius.

3) Kamera aku "hilang" selama 3 hari.... frust tak dapat bawak balik kampung sebab tak dapat amik gambar sefamily... baru beli bateri baru pulak tu.... rupa-rupanya.. ada dalam laci kat opis.. legaaaaaaaaa

4) Bateri Wira kong... merajuk sebab aku ada niat nak tukarkan dia ker? Baru niat jer... bukan nak tukar pun hehe.

5) Bini aku yang paksa aku update blog ni sementara tunggu si adik yang tak tidur2 lagi ni hehehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Oct 2009

Masuk Surat Khabar

Utusan Malaysia 19 Oktober 2009



Berita Harian 20 Oktober 2009



NST dan The Star bila pulak nak masukkan berita ni???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Sep 2009

Aku Presiden Yang Chiwi?

Ya... aku kini bergelar seorang presiden.... presiden EOCM. Tah macamana aku boleh dapat undian terbanyak tah. Tak pasal-pasal aku dapat alasan baru untuk selalu keluar malam-malam hehehe. Malam tadik telah berlangsung mesyuarat pertama. Dekat 1 pagi baru sampai rumah. Targetnya untuk buat jamuan raya exorian satu malaysia. Satu tugas berat tu... tapi kami akan cuba untuk jayakannya sebaik mungkin. Masalah utama sebenarnya.. kalau diopis, kita boleh keluarkan arahan. Tapi AJK EOCM semuanya sukarelawan (atau paksarelaan). Mana boleh main arah jer. It's about time that I need to practice all the things I've learned about communication.

Kursus seminggu di PD mengenai Leadership and Organisation Management (LOM) 2 bulan yang lepas penuh dengan aspek human management. To manage human well, you must communicate well. To communicate well.... that's the hardest thing to do. Last week pulak masa PTK aku, aku pilih tajuk Komunikasi Yang Berkesan dalam pengucapan awam aku. Jadi... dengan menjadi presiden sebuah kelab yang kesemua ahlinya adalah orang yang baru aku kenali, aku memang benar-benar perlu amalkan apa yang aku belajar dan apa yang aku ucapkan tu.

Ni apahal macam skema jer tulisan aku je ni.... inilah akibatnya kalau pandai-pandai mintak url blog budak kat opis aku.... bila dia tak bagi, aku mintak jugak... akhrinya dia bagi.... sekarang ni bila dia mintak url blog aku... tak pasal-pasal aku kena tulis serius sikit.. aku kan sama level dengan bos kecik dia hehehe. Ermm term.. bos kecik tu macam pernah aku tulis kat blog ni.. tapi kat entri mana tah.... yang aku ingat aku punya entri ada bos kecik, bos besar. Malas nak cari.

Apa-apa pun.. singgahlah ke blog budak opis aku ni. Dia tengah rajin menulis tu.. dalam 2 bulan ni hampir setiap hari dia tulis. Orang tengah chiwi lah katakan haha. Sila klik kat sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Sep 2009

Sibuk PTK

Aku dah ada Streamx kat umah... tapi sayangnya aku tengah sibuk dengan PTK TK3 aku... Selasa lepas dapat soalan tugasan. Isnin depan mula penilaian selama seminggu pulak. Jadi aku tak dapat nak update selalu blog ni macam yang dah berbulan-bulan aku amalkan ni hehehehe.


Errr.. adakah selepas habis PTK ini.. aku akan rajin update blog ni??? Macam tak jer hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Jul 2009

DULU & TERKINI

DULU


SEKARANG


HARI TU


HARI NI


MINGGU LEPAS


MINGGU NI


SEBELUM


SELEPAS

SEJARAH


TERKINI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Jun 2009

Jawab Hujan Panas

Aku nak balas komen Hujan Panas dalam post sebelum ni.

Kiranya idaman nko pada awalnya adalah Grand Livinalah...jadi tak menyesal lah aku pakai Grand Livina sebab ramai juga yang bercita2 nak pakai GL ni sebenarnya.


GL idaman aku sebelum ada Exora.. bila Exora muncul GL langsung tak masuk dlm pilihan aku. Dan ko tak nyesal beli GL sebab ramai yg bercita2 beli GL?... nyesal ke tak perasaan sendiri.. apsal nak kaitkan dgn orang.

Qoute Hujan Panas lagi,

kalau nak kira nyesal tu tak mungkin kot sebab beli kenderaan ni berdasarkan teknologi dan qualiti, kalau setakat nak space dan accesories boleh juga beli coaster atau van panjang dan pasang je accesories banyak2. Kenapa yang lebih mampu memilih stream, wish, estima, alphard, elgrand, vito dan seangkatan dengannya...


Aku beli Exora pun based on technology and quality jugak dan yang paling penting value for money. Aku ada 4 anak. Mak aku tinggal sekali dengan aku. GL memang tak cukup space untuk aku. Lagipun tak berbaloi dengan harganya. Pasal yang mampu akan beli yang lebih RM100k tu.... kalau aku mampu pun aku akan beli jugak jenama yang ko sebut tu dengan syarat spacious.. stream dan wish kalau murah pun aku tak beli sebab exora lebih spacious... err. by the way.. kenapa ko tak beli jer jenama-jenama yang ko sebut tu ek? tak mampu jugak ek?

Aku punya target adalah MPV yang bawah RM100k dan bukan jenama korea. Tinggal Exora, Cherry atau GL.... GL kecik, Cherry... tak minat... Exora.. love at first sight.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 May 2009

Kenapa Aku Beli Exora?

Kalau korang baca kat forum-forum pasal kereta ni.... mesti korang akan jumpa situasi macam ni...

Kalau yg pakai Citra mestilah cakap Citra bagus, yg pakai GL mestilah GL yg paling bagus…yg pakai Cherrry.. Cherry is the best MPV in the world ahh…


Aku?… Mestilah Exora yang paling best sebab aku dah pakai Exora dekat 3 minggu best ajer compare dgn saga 1.5(M) aeroback 2nd hand yg aku pakai selama 6 tahun dan Wira 1.5(A) yang aku telah dan sedang pakai selama 7 tahun setengah.

Masa Avanza mula-mula keluar dulu… satu family gi tengok… bini aku taknak sebab kecik.
Karen jadi Citra dulu…. tumpang naik Citra kawan.. dok kat 3rd row… kaki bukan takat kena seat depan.. kena sengetkan lagi.. sakit pinggang aku dalam perjalanan 20km.. terus bertekad takkan pakai Citra.
Carnival jadi Ria…. minat jugak sebab besar tapi tak mampu beli pada masa tu… last-last feedback dari yg beli…takder sorang pun recommend beli… maintenance tinggi. terus bertekad takkan pakai Ria.
Rondo… disebabkan aku sudah bertekad takkan beli citra and naza ria…. aku tak amik port pasal rondo ni.. dan setelah aku tahu.. aku tak minat bentuknya.
Livina… masa balik ke kampung sekitar januari/februari dulu.. aku nampak Livina.. laju bukan main…. potong lori ikut suka ati jer…. sampai kampung.. esok pagi terus ke nissan showroom. siap test drive lagi… perghh.. best sungguh bawak…. cuma…. bini aku rasa kecik benor kat belakang. Tapi aku memang dah berangan nak beli livina dah. Test drive 1.6 tapi aku nak beli 1.8. Tapi….Harga pulak…. aku kena tunggu surat naik pangkat dulu baru boleh beli sebab 1.8 yg aku nak harganya lebih 90k. Itu belum campur leather seat, tinted dan accesori lain yang bakal menyebabkan harganya jadi lebih RM100 ribu.
Exora…. masa mula-mula proton buat soft launch… tak terpikir langsung nak amik… sebab aku nak beli livina. Surat naik pangkat yg ditunggu pun tiba….. Tiba-tiba aku aku terjumpa paultan.org. Dok selidik pasal exora dan ditambah dgn faktor seat 3rd row livina sekeping dan kecik dan yg paling penting harga… (1.6 pun kalau campur accesories yg macam exora akan jadi lebih RM90k jugak).. aku booking exora lepas 2,3 hari baca kat paultan. dan selepas hari itu…. aku nampak Exora jer yg paling sesuai utk aku hehehe.. macam korang yg pakai MPV lain rasa MPV tu jer yg paling best hehe.

Cuma satu je aku moskel…. macamana nak tahu FC tiap2 MPV tu ek? Livina aku percaya fc dia ok.. tapi kalau citra and rondo…. bila tanya kawan.. tak pernah chek pulak lah…….entah betul ke tak tak tahulah. Ada sorang kawan aku tu.. keta korea dia hanya pakai utk balik kampung jer... tu pun dia claim keta korea dia tu fc bagus. Exora aku… kalau kena trafik jem selalu.. FC 22-24 sen. kalau kurang jumpa jem…. 16-18 sen/km. Dalam The Sun semalam keluar pasal test drive Exora ni.. dia pakai 4 hari... dia kata average FC 13 liter/100 km sepanjang dia pakai Exora tu kira bagus untuk MPV.

Kalau ada yang nak compare FC dengan Myvi.... mai sini kepala tu.. aku nak sekeh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 May 2009

Minyak Ikut Nafsu

Mula-mula pakai Exora.. panik jugak aku... mana taknya.. fuel consumption 24 sen/km masa first few hundreds kilometer. Kemudian FC tu turun sikit dalam 22 sen/km. Aku terpikir.. tak boleh jadi ni... tinggi betul FC Exora ni. Aku letakkan satu topik pasal fuel consumption kat forum Exora... ramai yang kata... FC tinggi sebab kereta masih baru dan hanya akan ok selepas servis 1000km.

Khamis minggu lepas, aku servis Exora 1000km. Jumaat malam bawak balik kampung sebab nak tayang Exora kat orang kampung hehehe. Masa mula-mula perjalanan kat hiway.. aku bawak ikut speed limit. Tapiiii.. kereta sedap.. mana boleh tahan weiii. Jalan malam pulak tu.... bawak macam biasa jelah.... ikut nafsu hehehe... tapi tak berapa lenjan sangat ahhh sebab takut FC tinggi sangat. Hasilnya.... bila isi minyak masa nak balik ke Sg Buloh... FC yang aku dapat ialah 20.5 sen/km. Hmmmm.. kira oklah tu untuk MPV.

Selepas isi minyak full tank kat segamat tu.. Aku bertekad untuk betul-betul kawal hawa nafsu nak lenjan Exora ni. Selepas perjalanan dari Segamat balik ke Sg Buloh dan berulang-alik ker tempat kerja selama 3 hari..... buat pertama kalinya Exora aku mengeluarkan isyarat minyak dah nak habis.... meter km to next pump station visit pun sampai berkelip-kelip. Malam tadi isi minyak kat petronas lagi. Isi sampai full tank = RM92.19. Total milage sejak last isi full tank kat Segamat tu... 527km... jadi RM92.19/527= 17.45 sen/km. Bacaan pada AFC meter juga tepat 9.7liter/100km (AFC ni aku reset semula just before isi minyak kat segamat). Ini bermakna.. kalau aku berjaya kawal hawa nafsu aku.. FC Exora aku akan ok. Kalau aku maintain kat hiway 90km/h mungkin FC tu boleh jadi lebih rendah lagi kot.

Bermula hari ini, aku nak bawak exora aku macam style biasa aku balik.... ie.. pergi selaju yg boleh hehehe.... nak tengok berapa banyak beza FC antara pemanduan ikut nafsu dengan kawal nafsu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 May 2009

Buah Hati

Susah benor nak upload gambar lah pulak blogger ni. Sila tengok kat flickr aku kalau berminat nak tengok buah hati aku yang baru tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 May 2009

Exoraaaaaa

Malas nak update blog masih kuat lagi sebenarnya. Cuma nak bagitahu... Exora aku dah menjalar dijalanraya hahahaha... kalau mau tengok gambar.. datang balik esok petang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Feb 2009

Minda Berkuasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Feb 2009

Elizabeth Wong Bogel

Dah lama tak update rupanya blog ni. Dah dekat 2 minggu. Maaf kalau ada yang rindu hahaha. Oklah.. sempena ter update nya kembali blog ini... aku persembahkan gambar yang korang tengah cari-cari sekarang ni. Silalah tatap sepuas-puasnya gambar yang Khir Toyo dan Azalina suka sangat ni.


MAAF! KORANG LAMBAT... GAMBAR SUDAH TIADAAAAA


Terdesak benor dorang ni. Ini bukan bogel.. ini gambar Adun tidur terkangkang pakai kain batik!

Kepada semua Adun dan sesiapa yang berhajat nak jadi Adun.. sila pastikan anda tidak terkangkang semasa tidur kerana kangkangan tanpa sedar anda itu mungkin akan menyebabkan anda diklasifikasikan sebagai Adun yang tidak bermoral.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Feb 2009

Pangkor Laut Perak Naik Pangkat

Aku janji nak komen pasal resort pulak kan?.. err.. Komen aku ialah..
i) Resort cantik
ii) Bilik cantik walaupun dari luar nampak cam buruk jer
iii) Staff sangat peramah walaupun yang dari bangla atau myanmar
iv) Makanan semua sedapppppppppp
v) Kolam renang tak berapa jernih.. tak nampak bikini minah salleh masa aku menyelam hahaha
vi) Keseluruhannya.... memang padan dengan nilai yang dibayar (walaupun aku dapat free hahaha)

Pasal Perak pulak..... aku ada teori konspirasi pasal apa yang berlaku kat Perak sekarang ni.... tapi aku tak nak tulis kat sini... kalau nak tahu email kat aku hahahaha.

Yang paling penting sekali dalam entri ini ialah.. aku nak bagitahu, aku dah dapat surat yang aku nanti-nantikan.... SURAT NAIK PANGKAT! Yahooooooooooo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

29 Jan 2009

Pangkor Laut - Ulasan

50 jam merasa jadi orang kaya. Itu kesimpulan yang aku dapat buat dalam satu ayat bagi menggambarkan pengalaman aku ke Pangkor Laut Resort (PLR) minggu lepas. Bayangkan.. tambang kapalterbang untuk 2 orang RM912.00. Makan tengahari dan makan malam untuk 2 hari harganya sekitar RM1,500.00. Harga bilik Sea Villa seperti di laman web PLR USD500.00 semalam x 2 malam = RM3,600.00. Couple Spa Experience selama 3 jam RM1,500.00. Semuanya berjumlah sekitar RM7,500.00! Perghh.. terima kasih buat Bini aku yang tak pernah putus asa mengisi borang cabutan bertuah setiap kali membeli-belah di SOGO haha. Sekarang ni semua makcik-makcik kat pejabat aku ni telah bertekad untuk bersungguh-sungguh mengisi borang peraduan dan cabutan bertuah. Mereka tak pernah percaya akan kesahihan peraduan dan cabutan bertuah yang berlambak kat Malaysia ni. Bini aku telah mengubah persepsi mereka.

Aku dah cerita dari segi harganya, bagaimana dengan tempat berbulan madu itu sendiri? Adakah aku berpuas hati? Adakah "resort" itu seperti yang aku jangkakan? Adakah pulau itu seperti "Fantasy Island" yang aku mimpikan? Baik.. mula-mula sekali, sila lihat gambar-gambar air laut ini.

Mungkin bagi sesiapa yang pernah pergi ke pulau-pulau seperti Pulau Langkawi, Pulau Pinang atau Pulau Gadong di Melaka, air laut seperti dalam gambar di atas sudah cukup menarik. Tapi bagi aku yang pernah ke Pulau Tioman dan Pulau Perhentian, air laut yang hijau ini tidak menarik langsung hati aku untuk terjun ke dalamnya. Bahkan air laut di Pulau Labuan jauh lebih jernih! Aku rasa mendiang Paverotti tidak sempat ke pulau-pulau si sebelah pantai timur Semenanjung Malaysia sebelum dia mati dulu. Kenapa aku sebut Paverotti? Sebab di laman web PLR dan YTL Community ada diletakkan kata-kata mendiang "I almost cried when I saw how beautiful God had made this Paradise." Adakah YTL dah tetapkan apa yang dia perlu kata sebelum dia sampai ke pulau itu lagi dan sebagai balasannya, nama mendiang diletakkan sebagai nama salah satu suite di PLR? Ehh.. terumpat mendiang dan YTL pulak. Komen aku pasal pulau, cantik.. tapi tidaklah secantik yang aku harapkan dan bukanlah secantik yang digembar-gemburkan dalam laman web PLR.

Sekarang aku nak komen pasal resort pulak. Aku mulakan dengan gambar-gambar berikut.



Komen aku pasal resort... tunggu entri lain hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 Jan 2009

Pangkor Laut Yang Sedap

Aku tak sempat nak buat karangan lah pasal bulan madu kat Pangkor Laut minggu lepas. Kita tengok gambar jelah ya sambil aku terangkan sikit-sikit.

Pagi masa tengah tunggu teksi datang. Si Adik yang tak tahu akan ditinggalkan sahaja yang ada kat rumah. yang lain semua dah dihantar ke sekolah.


Berjaya Air yang bawak aku dan Bini ke Pulau Pangkor.


Pangkor Laut dari pandangan seekor helang.


Lapangan terbang Pulau Pangkor



Bot dari Pulau Pangkor ke Pangkor Laut. Bot sebesar ini untuk bawak 15 orang sahaja.


Masa tengah proses daftar masuk. Ada seorang kakitangan yang ditugaskan khas untuk layan kita. Tak payah beratur kat kaunter macam hotel biasa. Minah ni namanya Ming. Lepas urusan check in, dia bawak ke tempat makan. Lepas makan, dia iring sampai ke bilik. Beg semua memang dah ada yang uruskan sejak dari airport Pulau Pangkor lagi.


Ini "paspot" yang dia bagi. Ada peta pulau dan maklumat pasal resort tu.


Ini bil makan tengahari aku dan Bini. Tak pernah aku makan semahal tu untuk 2 orang.


Lepas makan dan sign bil, Ming datang dan bawak ke bilik aku ni. Asalnya bilik yang atas bukit tapi tah camna dah diupgrade jadi bilik atas laut ni pulak.


Ini gambar yang aku ambil dari balkoni villa tu. Korang bayangkan sendiri jelah kalau aku tengah mandi kat situ dan ada orang ambil gambar.


Gambar kat pool.




Balik dari dinner yang berharga RM500.25 pada malam pertama aku kat sana, bukak pintu bilik ada buah-buahan sebakul.


Ini gambar masa brekfas. Kuey teow goreng hanya akan digoreng kalau kita order.. tak macam bufet biasa ah. Jus buah-buahan pun, kita pilih buahnya dan akan dibuat jus masa tu. Bini aku hulur sebiji epal mula-mula tu, yang tukang buat jus kata kena tambah lagi 2 biji. Jadi 3 biji epal untuk segelas jus!


Ini tuala yang digunapakai untuk sessi Couple Spa Experience.


Ini pulak tempat habuk rokok kat sekitar resort.

Ini signage tandas wanita. Sesuai dengan bonjolan yang tersembul yang banyak kat situ.


Bunga dalam bath tub ini pula "ditemui" selepas balik dari dinner malam kedua. Ming jumpa kitaorang masa tengah makan dan kata dia ada arrange surprise kat bilik sempena birthday bini aku.


Ini pulak gambar yang dijanjikan. Gambar aku dan Bini bersama dalam bath-tub.

Jeti masa nak balik. Pangkor Laur sedih aku nak balik. Pagi tu pulau tu menangis sampai hujan trun dari langit iringi perjalanan pulang aku.

Bot masa balik kecik lah pulak.



Sekian sahaja. Gambar lain korang boleh tengok kat sini atau kat sini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Jan 2009

6 dalam 1

1.

Aku dah lama tak tengok Juara Lagu tapi tahun ni aku tengok. Masa aku pergi berjalan ke utara yang penuh dengat niat tak dipenuhi dulu tu, aku tertengok separuh akhir pop rock sebab umah kakak ipar aku takda astro. Pertama kali aku tengok Meet Uncle Hussin nyanyi... aku dah agak lagu tu bakal juara. Agakan aku tepat sepertimana agakan aku semasa tertengok Jacklin Victor audition One In A Million.

2.

Anak aku yang sulong, Kakak; sekarang tahun 4 sekolah rendah; tanya apa itu bersetubuh. Dah lebih seminggu soalan tu tak berjawab-jawab lagi. Dia kata Ustaz kat KAFA suruh tanya ibubapa masing-masing. Aku syak mereka sedang belajar perkara-perkara yang mewajibkan mandi dan Ustaz itu sendiri tidak tahu nak jawab bila ada dikalangan pelajarnya yang bertanya dengan lebih lanjut perkara-perkara hadas besar ini.

3.

Kalau BN menang di Kuala Terengganu, pasti Najib akan kata ia memberi kesan yang besar pada politik negara dan Utusan Melayu serta Berita Harian akan letak gambar kecil sahaja berkenaan perang di Gaza di halaman utama.

4.

Semalam 18/1.. Adik sambut hari lahir ke 2. Sambutan cuma sebijik kek 1/2 kg. dan yang tukang meriahkan sambutan cuma abang-abang dan kakak sahaja.





5.

Aku sudah mula tak tahan tengok jersey bola yang ada logo AIG. Aku lebih tak tahan mendengar kata-kata orang yang memakai jersey tersebut sejak 2 hari lepas. Semoga pagi esok aku boleh membalas kata-kata bongkak mereka dengan kata-kata bongkak aku pula.

6.

Kalau-kalau lah aku tak sempat nak buat entri baru sebelum aku pergi memadu kasih kat Pangkor Laut Jumaat ini... Aku ingin maklumkan bahawa selepas cuti Tahun Baru Cina nanti, aku janji aku akan letak gambar aku dan bini bersama dalam bath-tub untuk tatapan korang.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Jan 2009

GEJU dan Buka Sekolah

Orang lain tengah sibuk pindah opis baru.. aku sibuk upload gambar kat sini haha.. Entri ekspress untuk kali ni dimulakan dengan 3 keping gambar masa aku gi Gathering Geng Jurnal sabtu lepas.

Aku cuma snap 3 kali jer sepanjang 4 jam kat sana sebab adanya barang besar gajah ni.


Tak sangka si Adik lapar betul selepas dok main hujan kat situ. Gambar ni Basri aka Dugung Senyum yang punya.


Gambar ni pulak Ungku Nor yang punya.


Tengok gambar sempena bukak sekolah pulak.

Ini adalah baju sekolah yang perlu digosok untuk sehari. Bayangkan berapa banyak tenaga elektrik yang digunakan oleh rakyat malaysia untuk menggosok baju sekolah.


Gambar seterusnya adalah tidak mengikut susunan.

Pintu pagar sekolah anak aku semasa budak-budak balik sekolah.


Gambar kelas Bang Ngah.


Gambar Bang Ngah semasa perhimpunan sebelum masuk ke kelas.


Gambar parents yang nak pastikan anak mereka di kelas yang betul. Masa ni guru kelas sedang panggil nama untuk catit kehadiran.


Ini pulak gambar kat tempat perhimpunan.


Sekian sahaja entri ekspess tapi penuh dengan informasi untuk kali ini. Harapnya line internet di pejabat baru aku dah ready. Kalau tak ready lagi.... aku harap korang tabahkan hati dan bersabarlah demi menantikan entri aku seterusnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...