30 Sep 2010

Penyakit Berjangkit

Budak2 kat opis ni ramai yang tengah sakit.. berjangkit-jangkit pulak tu. Minggu lepas ada sorang dah baik.. minggu ni terus berjangkit kat sorang lagi. Setakat ni adalah 2, 3 orang yang tengah sakit. Ada yang dah nak sampai tahap kritikal dah. Lepas tahap kritikal tu nanti kena cuti 2 bulan!

Penyakit ni kalau kena kat bini aku....mmmm .... memang dia suka. Tapi kalau tak dapat bantuan aku... memang tak kan sakit ahhhhh. Nak bantu ke tak ni??? Dorang ni tak serik-serik....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Sep 2010

Heran

Heran aku... bila dah tak posa lagi ni.. aku dah mula tak reti nak tulis apa kat sini balik. Heran betul aku.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Sep 2010

Kod Baru SHRMZB

Kalau boleh aku nak buat kad raya dan tepek kat blog ni.. tapi aku tak reti lah. Aku dah lupa apa yang aku belajar masa kursus satu hari photoshop yang aku pernah hadiri 2 tahun yang lepas. Nak curik orang punya kad raya aku rasa tak kena dan tak syok sebab tak asli dan bukan hasil tangan aku. Oleh itu, tidak adalah tempekan kad raya kat sini. Lagipun, kalau aku penat-penat buat pun, belum tentu lagi ada orang tengok.

Hari ni apa tujuan aku datang opis ni pun aku sendiri tak tahu. Oh.. ya.. pergi ambil surat. Surat pengesahan aku naik pangkat... yehaaaa..... Dalam surat tersebut ada tulis semoga aku tambah rajin buat kerja sebab dah naik pangkat ni. Tengoklah.. kalau aku rajin aku buatlah kerja aku hahaha.

Hari ni juga hari terakhir kerja sebelum cuti raya. Rasa macam nak ke Sogo atau Jalan TAR. Barulah betul ini hari terakhir kerja sebelum cuti raya. Kalau tak buat begitu, rasa macam tak meriah lah raya kali ni. Betul tak puan-puan? Puan-puan di ayat sebelum ni termasuklah bini aku sekali hahaha.

Oh ya.. kalau ada yang masih tercari-cari duit baru untuk dibuat duit raya tetapi tidak sanggup menghadapi kesesakan dalam bank, aku boleh berikan duit RM1 yang bini aku dah tukar dengan banyaknya pada korang. Setiap duit kertas baru bernilai RM100 aku boleh bagi dengan harga RM120....aku cuma mintak upah RM20. Murah bukan berbanding dengan penyeksaan emosi dan mungkin sedikit fizikal hingga ada yang terpaksa bukak posa sebab nak makan panadol untuk menghilangkan sakit kepala memikirkan bank mana yang masih ada lagi duit seringgit baru di hujung-hujung Ramadhan ni.

Akhir sekali..... janganlah bawak keta macam ko sorang jer yang nak raya ya... ehhh hampir terlupa pulak.... SHRMZB.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Sep 2010

Santa Claus Sambut Raya?

Arghhhhh... aku tengah berpuasa ni.. tapi aku ada perasaan yang sangat kuat untuk menyumpah-nyumpah... kalau boleh aku nak maki habis-habisan.. guna segala perkataan kotor yang aku tahu. Tapi aku sedang berpuasa... dan benda yang aku nak maki ni pulak memang bertujuan untuk mengganggu iman semua orang kat Malaysia ni. Memang sengaja dibuat supaya nampak kita ni... muslim di malaysia... kononnya fanatik sangat dengan agama sendiri tak tentu pasal.


Arghhhh... semakin aku menaip makin aku tensionnnnnnnnnnnn.

Arghh.. korang dah tengok iklan raya TV3 suku tahun ni? Arghhhh... sakitnya hati aku tengok iklan tu!!!!!!!! Arghhhh... kenapa teruk sangat ni? Arghhh... macamana iklan macam ni boleh disiarkan di stesen tv sebuah negara Islam? Arghhhhh


Baca sini dan fikirkan kenapa imej santa claus boleh dimasukkan dalam Idul Fitri.

update 12.25 am 6 september 2010

TV3 dah hentikan siaran iklan ni dan mintak maaf dalam buletin utama 5 september 2010. Tahniah kepada semua muslimin dan muslimat yang prihatin sehingga iklan ini berjaya dihentikan siarannya. Cuma... agak-agak kan... boleh ke kita tahu siapa yang jadi dalang disebalik pembikinan iklan ni ek?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Sep 2010

Bisikan di telinga

Lelaki selalu dikaitkan dengan sikap tidak pernah ingat tarikh-tarikh tertentu orang-orang yang berada di sekeliling. Tarikh lahir anak pun ada yang tak ingat... yang bini punya lagilah tak diambil berat. Lagi pulak kalau dah ada anak empat. Kalau teringat pun pasti sudah terlambat. Itupun sebab mintak dengan bini tak dapat-dapat, barulah kepalahotak tu berpusing ligat, memikirkan apakah kesalahan yang telah dibuat, rupanya ada hari yang patutnya dapat, tapi terlupa sebab malam tu bukan malam jumaat.

Tapi aku bukan jenis lelaki begitu. Semua tarikh penting aku ingat tau. Tak caya tanya bini aku. Siapa yang bisikkan di telinganya "Selamat Hari Lahir Sayang" tepat jam 12 tengahmalam pada hari lahirnya? Dah tentulah aku.. takkan orang lain pulak. Kalau ada orang lain dekat dengan telinga bini aku... nak kena pelangkung dengan akulah jawabnya. Even tarikh kali pertama aku jumpa dia pun aku ingat tau. Siap jadikan anniversary jugak selain anniversary kawin. Tapi tak semestinya aku ingat tarikh-tarikh tu semua bermakna aku selalu dapat.. uwaaaa... tak jugak uwaaaaaaaaaa.

Yang aku nak cerita benda lain.. dah jadi benda lain pulak.. yang sebenarnya.. hari ni hari lahir mak aku.. yang ke berapa ek... jap ya nak tekan kalkulator... 2010 - 1936 = 74 tahun. Pada yang tatau lagi.. mak aku tinggal dengan aku. Tapi sekarang ni dia ada kat umah adik aku sebab adik aku baru bersalin. Oleh sebab itu.. aku ada alasan untuk terlupa lah pasal hari lahir mak aku ni pagi tadik... nasib baik ada orang datang suruh sign surat sekejap tadik. Masa tulis tarikh kat surat tu baru teringat.. ehhhh 2 September... birthday Mak ni. Lagi pun aku dah lama tak tidur dengan Mak aku.. jadi ada lagi alasan kenapa aku tak wish kat mak aku tepat jam 12 tengahmalam tadik!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Sep 2010

Sejarah yang gagal

Percubaan aku gagal. Ya.. percubaan untuk jadikan Ogos 2010 entri terbanyak dalam sejarah blog ni gagal. Mana tak gagalnya, dah 30 Ogos baru terpikir pasal benda tu. Tapi takpelah... Ogos 2010 dapat tempat ketiga.. tewas di tangan Mei dan Julai 2006.

Aku juga telah buang semua statistik dalam blog ini. Dulu kat belah kanan tu boleh dilihat sapa yang datang blog ni dan berapa kerap orang datang blog ni. Sekarang, aku dah tak nak peduli dah pasal tu. Korang nak datang... datang... tak nak datang pun takper.

Ya.. aku juga telah tukar kulit blog ni sejak beberapa hari yang lepas. Aku ni kan suka dengar cakap bini. Bini aku cakap gelap sangat.. tak ceria.. aku pun tukar lah jadi cerah. Aku pilih gambar kayu sebagai latarbelakang sebab aku suka kayulah. Gambar lain tak best. Mudah betul nak tukar-tukar kulit blog sekarang ni. Kalau zaman aku mula2 terjebak bukak blog ni.... nak letak gambar pun payah dalam entri. Pada yang tak tau dan nak tau... blog yang dah 5 tahun usianya ini sebenarnya bukanlah blog aku yang pertama. Dulu aku ada blog lain.... 2003 atau 2004.. aku pun dah tak ingat. tapi aku delete sebab aku dah bosan dengan blog tu... tahan dalam setahun dua je kot.

Apa motif aku tulis benda-benda ni pun entahlah. Yang aku pasti.. bila bulan posa je memang semangat go blog aku memang tinggi sikit banding dengan bulan tak posa. Dalam setahun ada sebulan jer posa.. makanya.. lagi 11 bulan...... tersadai balik macam sebelum bulan posa ni agaknya. tapi aku respek dan suspek lah pada blogger-blogger yang dah lama go blog ni... orang pertama yang perkenalkan aku pada blog ni... blognya masih tetap berupdate hampir setiap hari... Kat blog dia sekarang bermula dari Ogos 2003. Sebelum tu dia dah guna host lain macam geocities etc... Makna kata... dia memang tak penat-penat tulis blog dan dia memang jenis yang suka menulis di mana-mana. Pak Adib memang sentiasa bawak buku untuk catat perjalanan hidup dia. Berbeza dengan aku... paling lama buku catatan kecil ada dalam poket ialah untuk 5 hari kot. Itu pun lepas balik dari mana-mana kursus motivasi atau management yang promote bawak buku catatan setiap masa. Pen pun selalu takder hehehe. Satu lagi sifat yg aku selalu takder ialah.. istiqamah. Semua benda yang aku buat takder istiqamah lah aku rasa.

Oklah.. sebagai penutup... sama-samalah sebut kuat-kuat dengan aku.... Saya Sayang Lanrambai hahahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...